En olis uskonu, että pitkä tukka voi olla vaarallinen ja se voi aiheuttaa kantajalleen vammoja. Muutamana päivänä on tuo niska-hartia seutu ollu pikkusen pinkeenä ja pari kertaa oikeen kunnolla vihlassu, kun olen päätäni liian rivakasti heilauttanu. Olin ystävättäreni kanssa eilissä iltana saunassa ja tukkaa kuivatessani heilautin hemaisevat kutrini kun parhaassakin samppoomainosessa puolelta toiselle. Vihlas jostain kaularangan tietämiltä oikein kunnolla. Perhanan perhana. Tämähän se tästä puuttukin. Ensin pohje, sitten räkätauti ja nyt niskat niksahti eikä päätä pystyny kääntelemään mihinkään suuntaan. Tämän siitä saa kun haluaa naisellista naista leikkiä ja kasvattaa pitkän tukan. Pitkä tukka on vaarallinen! Kun oliski ees pitkä tukka! Mutta kun ei oo, vaan semmonen puolipitkä luuhake. Nyt kyllä lähtee entiseltä naiselta tukka vessanpönttöön! Silleen minä penskanakin tukkani leikkasin. Keittiösakset kätteen, pää vessanpöntön päälle ja ponihäntä poikki. Pysy niskatkin sillon kunnossa.



Muutenhan minä olisin illalla tyynenä puistellu päätäni ja sanonu sisäänpäin että voi voi kun käyp kippeetä, mutta kun tuollanen tyyni suhtautuminen ei ollu fyysisesti mahollista, annoin tulla suusta ulos suomen suosituimmat kirosanat, oikein hyvästi artikuloiden. Ihan oikeesti, mitä järkee on yrittää edes tehhä mittään kun koko homma mänö muniks, paikat hajoo jo hiuksia kuivatellessa. Että se siitä sunnuntain pitkästä lenkistä. Ja pitkästä tukasta.

Nukkumisestahan ei sitten mittään tullu. Joka kerta kun piti vaihtaa asentoa, otat ensin kiinni päästä ja heivaat sen jommallekummalle puolelle yhtä aikaa roppasi kannssa ja yrität olla huutamatta, kun siipukka nukkuu vieressä tyynen rauhallisesti. Nukkuu! Minuahan pitäis hieroo ja hoitaa ja laittaa kiinan ihme linimenttiä kippeeseen kohtaan. Kyllä otti hermoon! Ja sittenhän ne veret vasta vitutuksesta seisahtukin, kun alko pari käpyläistä pörräämään aamuyöllä naaman ympärillä. Hautauduin peiton alle kokonaan, mutta eihän siitä mittään tullu. Happi loppu ja tuli hiki. Ei tarvi vissiin lenkille lähteekkään, kesäkuumalla vaan peitto korville ni siinä se hiki tulloo. Hikiliikuntaa muka. Mihin sitä liikuntaa tarvii? Pistin sitten valkosen nessun naaman päälle, se oli kun ruumisliina. Eivätpä ainakaan piässeet kärpäset naaman päälle paskomaan.   

Tuon ihanan, virkistävän ja hikisen yön jälkeen raahauduin keittiöön ja päätin olla heräämättä koko päivänä. Join joka aamuset suolavedet ja aloin sätkää käärimään. Siinä rappusilla mukavassa aamuauringossa istuskellessani tunnustelin niskaa, eikä se niin hirveen pahalta tuntunukaan. Lueskelin samalla seuraavaks harjottelun alle tulevan näytelmän plaria ja nauhotin MP3 soittimeen koko kolmannen näytöksen tekstin. Se muodostuu kokonaan minun monologista ja kestää reilun vartin, siis pelkkä teksti. On siinä taas tankkaaminen ja lisäks tietysti kahen muun näytöksen tekstit pittää opetella. Tekstit on osattava ennen parin viikon kuluttua alkavia harjotuksia ulkoo. Pittää paljon juosta, siinä samalla on kätevä kuunnella tekstiä ja opetella sitä.


Ystävättäreni hieroi niskaan linimenttiä ja kun olin litran vihreetä teetä saanu naamariin, jo alko mieli tehhä lenkille. Juoksen ensin kuus kilometriä ja katotaan kykenenkö jatkamaan. No kyllähän sitä kykeni. Hyväryhtisenä ja paljon päätä heiluttamatta kipsuttelin siipukkani kanssa rauhalliseen tahtiin etiäpäin. Lämmintä oli suunnilleen 25 astetta ja siihen vissiin nuo sykkeeet reagoikin. Olivat aika koholla vauhtiin nähhen. Kävelin muutaman kerran ylämäkiä ylös ja piettiin pien taukokin, että sykkeet olisvat vähän rauhottuneet. En niitä saanu alle 140 pysymään. Ihmettelin jo ihan iäneen jossain kohti, että millon minusta on näin viisas tullu, että maltan pitkällä lenkillä kävellä. Entinen tyttö, se lyhyttukkanen piän aukoja, olis vaan painanu rivakkaa vauhtia sykkeistä välittämättä. Aikaa sain lenkillä kulumaan 2 tuntia ja 37 minuuttia, matkaa taittu semmoset 24 kilometriä. Keskisyke oli 145.

Iltapäivästä meijän porukat toi tähän huusholliin kolme uutta pöytää ja siinä sitten ulkona pitkän pöyvän ympärillä koko perhe ja paras ystävätär lapsineen syötiin terveellistä ja ravitsevaa kesäruokaa. Illalla suoritettiin kunnon vetskailut ja huomenna ihmetellään että onko siitä venyttelystä hyötyä vai ei. Ei paskempi päivä.