Mie en oo ikinä huorannu. En sen yleisesti tunnetussa merkityksessä enkä oo ikinä tehny sellasia prokkiksia, joissa joutuis huoraamaan oman ammattitaitonsa rahan takia. Siks kai mie oonki pysyny köyhänä, ainaki materialistisesti asiaa kahottuna. Mutta henkisesti tunnen olevani hirmu rikas. Oikeestaan miljandööri.

Nyt mie oon alkanu juoksuhuoraamaan. Squeezy-setä lupas ilmasen osallistumisen Tampereen maratonille, jos juoksee Squeezyn nimen alla. Juoksen puolikkaan siellä. Se on elokuun 5. päivä. Vähän mua kirpoo, kun oon ollu Sepon Tallin juoksijana niissä kahessa kilpailussa, jotka oon tälleen aikuisiässä juossu. No, köyhä ei aina voi päättää omista asioistaan. Mie oon aika joustava ihminen, loppujen lopuksi. Ja kun on joustava, venyy.

Lapsena sitä on niin pieni, että ei voi paljoo venyä. Pentuna jouvuin hiihtämään alimittasilla puusuksilla, liian pitkillä sauvoilla, sellanen hirvee teryleenipuku päällä ja ossuuspankin paksu pipo päässä, kun ei ollu porukoilla varaa ostaa kunnon vermeitä. Ei sitä sillon ollu milläsäkkää. Jos joku erehty kommentoimaan epämuodikkaita vaatteita ja vanhanmallisia suksia, nakkasin turpaan ja hiihin kilpailuissa entistä kovempaa. Vihan voimalla sitä ollaan jo lapsena venytty uskomattomiin suorituksiin. 

Kun viime elokuun alussa aloin juoksemaan, alotin sen juoksukaupasta. Mie ostin trikoot, paidan, juoksusukat, urheiluliivit ja tossut. Sillo oli vielä alennusmyynnit, että en mie niistä hirveesti maksanu. Asiaan kuuluvat varusteet pittää olla. Paljon kivempi juosta. Jos ne vielä on kivan näköset, sen parempi. Mie en ymmärrä tuota yhen muodin mukkaan tehtyjä juoksuvermeitä. Niissä ei oo hirveesti värivaihtoehtoja. Mut mie oonki alkanu juoksemaan hame niitten lyhyitten trikoitten päällä. Siinä pisteessä tämä erikoisuuden tavoittelu, aina pitää erottua joukosta. Kun en juoksemalla saa sitä eroa muihin, teen sen vaikka yhellä vaatekappaleella.

Venyin lenkillekki aamulla. Sykkeet oli korkeella, kun on vielä tauti päällä, mutta ei hirveesti olo pahentunu. Juoksin 14 km puoleentoista tuntiin ja keskisyke oli 142.  Illalla teen vielä voimajoogat, että  pysyy joustavana.

Juoksusuunnitelma on nyt tehty Tampereen puolikkaalle asti. Viikossa juostava kilometrimäärä nousee viidenkympin hujakoille. Ajattelin juosta tuon suunnitelman mukaan viikossa yhen pitkän tantralenkin (23-30 km) ja 7-13 km vauhtilenkin puolikkaan tavoitevauhtia, joka on 5 min/km. Muut päivät juoksen haahuillen, niin kun tähänkin asti. En tiiä onko tuossa mitään järkee, mut kokeillaan nyt näin ja katotaan mihin se riittää.